Kinēsikas loma simpātiju radīšanā žurnālista un intervējamā mijiedarbības procesā: dalībnieku un skatītāju vērtējumi - Miķelsons, Oskars (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Kinēsikas loma simpātiju radīšanā žurnālista un intervējamā mijiedarbības procesā: dalībnieku un skatītāju vērtējumi”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā indivīdi intervijas laikā uztver neverbālos vēstījumus un kā viņi izprot, vai otram cilvēkam viņš simpatizē. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām – teorētiskās, metodoloģijas un empīriskās. Teorētiskajā daļā ir aprakstīta akadēmiskā literatūra par kinēsiku, neverbāliem kodiem, emocijām, simpātiju izpausmēm, žurnālistu interviju, šarmu un procesu. Bet metodoloģiskā daļā ir aprakstītas pētījuma metodes par interviju un kvalitatīvo kontentanalīzi. Savukārt empīriskajā daļā ir aprakstītas intervijas dalībnieku un skatītāju vērtējumi.

The theme of the bachelor's is “The role of kinesics in mutual interaction process between journalist and interviewee: assessment by participants and viewers”. The aim of the work is to find out how individuals perceive non-verbal messages during the interview and how they understand that they are attractive to the other person. Bachelor thesis consists of three parts – theoretical, methodological and empirical. The theoretical part describes the academic literature on kinesic, non-verbal codes, emotions, mutual interaction process, journalist interview, charm and interview process. But the methodological part describes the methods of the research on the interview and qualitative content analysis. The empirical part describes the assessment of the interview participants and viewers.
The role of kinesics in mutual interaction process between journalist and interviewee: assessment by participants and viewers
Keywords: Komunikācijas zinātne; kinēsika; simpātijas; interpretācija; izpratne; pievilcība