Funkcionālo darba konfliktu vadība organizācijā - Remeza, Katerina (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs „Funkcionālo darba konfliktu vadība organizācijā” „Sociālo zinātņu bakalaura grāds starptautiskajā ekonomikā” akadēmiskā grāda iegūšanai. Darba autors: Katerina Remeza, darba vadītājs: docents,Ilona Baumane-Vītoliņa Darbs sastāv no 65 lapām, 15 tabulām, 12 attēliem, 29 izmantotās literatūras un citiem informācijas avotiem. Konflikts rodas, ja vienā jautājuma pastāv divi vai vairāki atšķirīgi, savstarpēji konkurējoši viedokļi vai vēlamie darbības virzieni. Šajā bakalaura darbā veikta uzņēmuma SIA „Evolution Latvia” kolektīvā konflikta situāciju cēloņu analīze. Pētījuma mērķis ir analizēt konflikta situāciju rašanās cēloņus un piedāvāt to risināšanas veidus. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojošie pamati uzdevumi: izpētīt teorētiskos pamatus; izpētīt uzņēmuma darbību un izstrādāt risinājumus personāla vadības procesa pilnveidošanai uzņēmumā. Darbā tika izskatīti esošās bonusu sistēmas aprēķināšana un darba grafika sastādīšana kā galvenie konflikta izraisošie cēloņi. Piedāvāti veidi to izmaiņai. Bakalaura darba izstrādāšanā tikai izmantotas: datu iegūšanas metodes, datu apstrādes metodes un datu analīzes metodes. KONFLIKTOLOĢIJA, KONFLIKTSITUĀCIJAS, DALĪBNIEKI, KONFLIKTU KARTE, DARBINIEKU SASTĀVS, DARBNIEKU KUSTĪBA, DARBĪBAS ANALĪZE

A conflict situation emerges when there are two or more contrary views on the question or contrary directions of activities in particular situations. The present bachelor thesis ,,Functional Conflict Management in an Organization” Represents the analysis of underlying causes of the conflict situation in the organisation Ltd. „Evolution Latvia”. The paper aims at analysing underlying causes of the conflict and representing possible ways of its resolution. In order to achieve the goals, the following enabling objectives were suggested: to investigate the theoretical background, to analyse organization’s performance and to develop solutions on the formation process of personnel management in the organisation. The paper examines existing system of bonus payments and compiled work schedules as main causes of the conflict. Furthermore, possible resolutions of the conflict are proposed. In the course of the present thesis the following research methods were employed: methods of obtaining data, methods of data processing, data analysis method. The present bachelor thesis is 65 pages long containing 15 charts and 12 illustrations. Key words: conflictology, conflict situations, participants, conflict mapping, employee composition, fluctuation of personnel, activity analysis
Managing of Functional and Working Conflicts in Organization
Keywords: Ekonomika