Latvijas iedzīvotāju migrācija uz Lielbritāniju: integrēšanās sabiedrībā - Kazakeviča, Gita (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir „Latvijas iedzīvotāju migrācija uz Lielbritāniju: integrēšanās sabiedrībā”. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas sekas rada migrācija kā process, noskaidrot Latvijas iedzīvotāju emigrācijas cēloņus, uzzināt, cik lielā mērā Latvijas emigranti ir integrējušies Lielbritānijas sabiedrībā. Darba rezultātā tika noskaidroti uz Lielbritāniju emigrējušo Latvijas iedzīvotāju iemesli emigrācijai, to apmierinātības pakāpe ar dzīvi Lielbritānijā dažādās sfērās, kā arī noskaidrotas sekas, kuras rodas Latvijas iedzīvotājiem emigrējot. Atslēgas vārdi: cilvēku migrācija, emigrācijas tendences, integrācija.

Diploma work theme is „Latvian emigration to Great Britain: Integration into society”. The work consists of theoretical and practical parts. Aim of the research is to clarify the implications of migration as a process, to clarify the causes of the emigration of Latvian residents, find out the extent how emigrants from Latvia integrate into British society. Results: led to the clarified to UK expatriate Latvian population reasons for emigrating, their degree of satisfaction with the life in Britain in various fields and to clarify the consequences of Latvian population emigration. Key words: human migration, emigration tendencies, integration.
Latvian emigration to Great Britain: Integration into society
Keywords: Ekonomika