Plānošanas process A/S Latvenergo uzņēmumā - Ivanovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Mūsdienu pasaule nav iedomājamā bez enerģijas. Enerģētika ir jebkuras valsts stratēģiski svarīga nozare, ekonomikas stabilitātes un attīstības pamats. No tās ir atkarīga visa valsts izaugsme un patstāvība. Brīvā tirgus atvēršanas situācijā saasinās konkurence un kļūst grūti prognozējami enerģijas ražošanu ietekmējošie faktori (cena, pieprasījums). Uzņēmuma veiksmīgai pastāvēšanai šajā situācijā ir nepieciešama efektīva plānošana. Šī darba mērķis ir izpētīt A/S Latvenergo – kā galvenā enerģijas ražotāja Latvijā, ražošanas plānošanas sistēmu, metodes un paņēmienus, izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai, izpētīt jaunas teorētiskās modelēšanas metodoloģijas un tās izmantošanas iespējamību Latvijas ekonomiskos apstākļos. Darba rezultātā ir sniegti priekšlikumi plānošanas procesa uzlabošanai un efektivitātes paaugstināšanai. Darba apjoms ir 65 lapaspuses, 2 tabulas, 18 attēli un 5 pielikumi.

Today’s world can’t be imagined without electricity. Energy Economics is strategically important to every country’s economic stability and development. In the open market situation, rivalry becomes more apparent and the prediction of the factors influencing the production of electricity, like the price and the amount of consumption is not easily calculated. Due to that, it is important that companies carry out effective planning for the successful production of energy. The aim of this paper is to explore A/S Latvenergo (the most influential Latvian energy production company) production planning systems and methods, work out suggestions for their development and discover new theoretic methodologies as well as their possible usage in Latvian economic situation. As a result, the suggestions for more effective planning have been put forward. The size of the paper: 65 pages, 2 tables, 18 pictures and 5 appendixes.
Planning process in s/c Latvenergo enterprise
Keywords: Vadībzinātne