AES70-OCP.1 protokola alternatīvā JSON kodējuma novērtējums - Liepa, Edgars (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā “AES70-OCP.1 protokola alternatīvā JSON kodējuma novērtējums” ir izstrādāta metodika un uz tās pamata ir veikta AES70-OCP.1 ziņojumu binārā un JSON kodējumu salīdzināšana. Darbā ir aplūkoti OCA pielietojuma apgabals, vispārīgie principi, abstrakts ierīces vadības klašu modelis un AES70-OCP.1 protokola ziņojumu tipi, to struktūra un kodējums. Darbā tiek izvirzīti vērtēšanas kritēriji, pēc kuriem tiek salīdzināti divi alternatīvi AES70-OCP.1 ziņojumu kodējumi - binārais un JSON. Ir izveidota ziņojumu serializācijas un deserializācijas testa realizācija un veikti mērījumi, lai eksperimentāli salīdzinātu abu kodējumu veiktspēju. Darbā tiek secināts, ka piedāvātais JSON kodējums ir piemērots uz OCA balstītu sistēmu realizācijai, un tā standartizācija būtu atbalstāma.

Title: Evaluation of AES70-OCP.1 protocol in alternative JSON encoding In the bachelor's thesis “Evaluation of alternative JSON encoding of AES70-OCP.1 protocol” a methodology for evaluation of alternative OCP.1 encodings has been proposed and comparison of OCP.1 binary and JSON message encodings has been performed. This paper discusses the OCA application area, basic principles, abstract device control class model, and AES70-OCP.1 protocol message types, structure and encoding. The evaluation criteria are set in the work, according to which two alternative encodings of AES70-OCP.1 messages - binary and JSON are compared. A test for serialization and deserialization of messages has been implemented, and measurements have been performed to evaluate the performance of the both encodings. The paper concludes that the proposed JSON coding is suitable for the implementation of OCA-based systems, and its standardization is to be supported.
Evaluation of AES70-OCP.1 protocol in alternative JSON encoding
Keywords: Datorzinātne; AES70; JSON; protokoli; kodēšana; PDU