Acu kustību modelēšana horizontālās skenēšanas uzdevumos - Pienene, Edgars (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā tiek veikts pētījums par acu kustību analīzi, laiku kāda tiek atrasta noteikta informācija horizontālās skenēšanas uzdevumos un cik reizes pirms tam ir bijusi skatiena fiksācija. Darba mērķis noteikt vai izceltu stimulu meklēšana notiek ātrāk kā neizceltu stimulu. Darbā tika veikti eksperimenti ar 30 dalībniekiem, ar acu kustību analīzes iekārtu. Rezultāta netika novērotas lielas atšķirības starp izceltu un neizceltu stimulu meklēšanu, bet tika pamanīts, ka meklēšana notiek lēnāk un lielāks skaits ar neatrastiem stimuliem ir gadījumos, kad ir daudz nevajadzīgu citu stimulu attēlā, kas novērš uzmanību.

In this bachelor's work is a study of eye movement analysis, the time for finding certain information in horizontal scan tasks. The goal is to find out how many times before there was eye fixations. The purpose of the work is to determine whether the search for highlighted stimulus is faster than not highlighted stimulus. In experiment participate 30 participants. In the end there is no major differences between highlighted and not highlighted stimulus, but was noticed that the search was slower and a higher number of undiscovered stimulus where in cases in where many unnecessary stimulus was in image, in this way distracting participiant search abilities.
Modeling of eye movements in horizontal scaning tasks
Keywords: Datorzinātne; Redze; Vizuālā uztvere; Horizontālā skenēšana; Acu kustības; Stimuli