Vadošo apdrošinātāju salīdzinājums īpašuma apdrošināšanā - Počajeveca, Alise (Latvijas Universitāte, 2016)
Īpašuma apdrošināšana ir viens no vecākiem apdrošināšanas veidiem, līdz ar to autore nolēma izpētīt apdrošināšanas vēsturi un veikt apdrošināšanas piedāvājumu salīdzināšanu vairākās apdrošināšanas kompānijās. Darba mērķis, pamatojoties uz apdrošināšanas kompāniju īpašuma apdrošināšanas piedāvājumiem, kā arī uz īpašuma apdrošināšanas noteikumiem izdarīt secinājumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus īpašuma apdrošināšanas piedāvātā klāsta uzlabošanai. Lai šos mērķus sasniegtu, autore izanalizēja četru apdrošināšanas kompāniju apdrošināšanas noteikumus, kā arī veica galveno finanšu rādītāju analīzi. Pamatojoties uz apdrošināšanas kompāniju izteiktiem piedāvājumiem tika veikts visu kompāniju īpašuma apdrošināšanas izpēte un analīze. Kā rezultātā tika izdarīti secinājumi un izteikti priekšlikumi Atslēgvārdi: īpašuma apdrošināšana, apdrošināšanas summa, pašrisks, finanšu rādītāji.

Property insurance is one of the older types of insurance, so that the author decided to explore the history of insurance and make insurance offers a comparison of several insurance companies. Aim of the work, based on the insurance company property insurance offers, as well as on property insurance rules draw conclusions, and develop proposals for property insurance offered scope for improvement. To achieve these objectives, the author analyzed the four insurance companies insurance rules, and carried out analysis of key financial ratios. Based on the offers made by insurance companies it was carried out in all company property insurance research and analysis. As a result of the conclusions and makes proposals Keywords: property insurance, the insurance amount, deductible, financial indicators.
The leader insurer comparison in property insurance
Keywords: Ekonomika; īpašuma apdrošināšana; apdrošināšanas summa; pašrisks; finanšu rādītāji