Turku valodas darbības vārdu laiki un to tulkošanas metodes uz latviešu un krievu valodām - Ivanova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā tiek izskatīti turku valodas gramatikas jautājumi, proti, darbības vārdu laiki un to tulkošanas metodes krievu un latviešu valodā daiļteksta fragmenta piemēros no Rešāda Nurī Gintekīna grāmatas „Mazputniņš Čalīkušū”. Darba pamatdaļa ir veltīta turku valodas vēsturei, darbības vārdu laikiem un to tulkošanas metodēm krievu un latviešu valodā. Darba mērķis ir turku valodas gramatikas un tās piemērošanas tulkošanā dziļa studēšana. Darba rezultāts ir turku tekstu tulkojumi ar turku darbības vārdu laiku formām un to atbilstība krievu un latviešu valodā. Atslēgvārdi: Turku valoda, vēsture, gramatika, darbības vārds, laiki.

In the work there are reviewed the questions of Turkish grammar, namely tenses of verbs and translation methods of them into the Russian and Latvian languages on the examples of fragments of artistic text from the book of Resat Nuri Guntekin " The Wren." The basic part of work is devoted to history of Turkish language, tenses of verb, and translating methods of them into the Russian and Latvian languages. Work objective is the intensive study of Turkish grammar and its application in translating into the Latvian and Russian language. Work results are translating of Turkish texts with temporal forms of the Turkish verbs and their accordance in the Latvian and Russian languages. Keywords: Turkish, history, grammar, verb, tenses.
Verb tenses in Turkish language and their translating to latvian and russian languages
Keywords: Āzijas studijas