Uroģenitālā tuberkuloze - Maksimenko, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbs ir veltīts uroģenitālajai tuberkulozei. Darbā ir atainoti slimības vēsturiskie aspekti, apskatīta jaunākā literatūra par tuberkulozi, uroģenitālo tuberkulozi, kā arī veikta neliela retrospektīva slimības vēsturu analīze pacientiem ar uroģenitālo tuberkulozi, kas ārstējusies no 1999. gada līdz 2008. gadam TPSVA. Darbā tika apskatīta mūsdienu ārstēšanas un diagnostikas metodes, kā arī tika apskatīta tuberkuloze kā slimība vēsturiskajā aspektā. izmantotas anketas , kurā tika ietverta informācija par pacientu dzimumu, vecumu, slimību un tās ilgumu, diagnostikas metodēm, asins un urīna analīžu rezultātiem.

Theme - urogenital tuberculosis. I have made a historical view of this disease, because it’s very important. Modern view of urogenital tuberculosis is based specifically on historical works and scientist’s research. Data for diploma was taken from 84 patient’s history of the TPVSA archive (from 1999 till 2009) with diagnosis urogenital tuberculosis from. A result are composed just for urogenital tuberculosis and clearly shows most frequent symptoms, period of symptoms and also most frequent diagnosis.
Urogenital tuberculosis
Keywords: Medicīna