Naudas sods - Vesņina, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2012)
Autores bakalaura darba temats ir „Naudas sods”. Darba pirmājā nodaļā tiek apskatīta Latvijas sodu sistēma, pārējās četras nodaļas veltītas naudas sodam. Diez vai ir jāpierada tas, ka, piemēram, brīvības atņemšana un naudas sods, neatkarīgi no termiņa un apmēra, rada kvalitatīvu atšķirīgu iedarbību. Brīvības atņemšana iejaucās personas privātas brīvības sfērā, bet naudas sods skar viņa materiālo labklājību. Autore darbā veica secinājumu, ka tomēr tiek piemērots naudas sods Latvijā. Autore savā darbā nelielu naudas soda un piespiedu darba salīdzinājumu. Kā arī veica ārvalstu normatīvo aktu salīdzīnājumu. Darbā tiek pievērsta uzmanība tiesu praksei un statistikas datiem.

The theme of the author's undergraduate paper is "Fine". In the first chapter deals with the Latvian system of penalties, the other four chapters are devoted to the fine. It is doubtful whether it must be shown that, for example, imprisonment and fines, regardless of the date and amount, a qualitative difference in effect. Deprivation of liberty interfered personal private sphere of freedom, but a fine concerning his financial well-being. The author carried out the work of finding, however, that a fine is payable Latvian. The author in his work a small fine and a comparison of forced labor. And carried out a comparison of foreign laws and regulations. Work is addressed in case law and statistics.
Fine
Keywords: Juridiskā zinātne