Aprūpe un profilakse bērniem ar Legg-Calve-Pesthes slimību - Ozola, Saiva (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma–Aprūpe un profilakse bērniem ar Legg-Calve-Perthes slimību. Tēmas aktualitāti nosaka: Latvijā ar Legg-Calve-Perthes slimību ir mazs pacientu skaits, 2013 gadā ārstējās 75 bērni ar LCPD slimību, no tiem 53 bija zēni un 22 meitenes. Darba mērķis:izpētīt slimības iespējamo aprūpi un profilakses pasākumus bērniem ar Legg-Calve-Pethes slimību. Pētniecības uzdevumi ir: 1.Veikt literatūras analīzi par Legg-Calve-Perthes slimību 2.Izstrādāt strukturēto interviju 3.Veikt datu ievākšanu 4.Veikt iegūto rezultātu apkopošanu un analīzi 5.Izdarīt secinājumus Pētniecības jautājums: Vai aprūpe pacientiem ir pietiekoša un kādi profilakses pasākumi jāievēro pacientiem ar Legg-Calve-Perthes slimību? Pētniecības instruments:strukturētā intervija Pētniecības metode–kvalitatīvā metode Uz jautājumu tika sniegta atbilde-pacientiem ar Legg-Calve-Perthes slimību aprūpe ir pietiekoša,un tika noskaidrots,ka labākā profilakse ir atslodze,un sevis saudzēšana visa mūža garumā

Bachelor`s paper theme:Care and Prevention of children with Legg-Calve-Perthes disease Urgency of the theme is determined:there is a small number of patients with Legg-Calve-Perthes disease in Latvia, 75 children with LCPD disease were treated in 2013, 53 were boys and 22 girls Thepurpose of the paper is to research disease possible care and prevention measures for children with Legg-Calve- Perthes disease. Research tasks are: 1.To execute analysis of literature on Legg-Calve-Perthes disease 2.To develop structural interview 3.To collect data 4.To execute summarization and analysis of the obtained results 5.To develop conclusions Research question:Is patients` care sufficient, and what preventive measures should patients with Legg-Calve-Perthes disease observe? Research instrument:structural interview Research method-qualitative method The answer to the question is the following– patients with Legg-Calve-Perthes disease care is sufficient,and it was specified that the
Care and Prevention of children with Legg-Calve-Pesthes disease
Keywords: Medicīna