2-3 gadus vecu bērnu sīkās motorikas sekmēšana ar kolāžas tehnikas uzdevumiem - Purviņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba nosaukums: 2-3 gadus vecu bērnu sīkās motorika sekmēšana ar kolāžas tehnikas uzdevumiem. Darba autore: Liene Purviņa Darba vadītāja: Docente, Dr.paed. Daiga Kalēja-Gasparoviča Darba mērķis: Teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt kā ar kolāžas tehnikas uzdevumiem sekmējama 2-3 gadu vecu bērnu sīkā motorika. Darbā ir divas daļas – teorētiskais pētījums un empīriskais pētījums. Teorētiskajā daļā tika analizētas dažādu autoru atziņas par bērna raksturojumu un bērnu sīko motoriku. Pamatā tika analizēti tādi autori kā G.Svence, A.Špona, Dz.Albrehta, D. Lieģeniece un citi. Empīriskā pētījuma daļā aprakstīts empīriskā pētījuma metodoloģija, tā norise, iegūtie rezultāti un to analīze. Pētījumā tika izmantotas divas metodes – pedagoģiskais vērojums un bērnu darba analīze. Pamatojoties uz teorētisko analīzi, tika izvirzīti kritēriji – pirkstu veiklība un darba precizitāte. Pētījums norisinājās no 2019.gada augusta līdz oktobrim Atslēgas vārdi: bērnu sīkā motorika, kolāžas tehnikas uzdevumi. Darba saturs: Darbā 42 lapaspuses, 8 attēli, 12 diagrammas, 3 tabulas, 19 izmantotās literatūras vienības.

Title of qualification work: 'Promotion of small motor skills of 2-3 year old children with the tasks of collage technique.'' Author of the work: Liene Purviņa Head of qualification work: Docente, Dr.paed. Daiga Kalēja-Gasparoviča Aim of the work: To theoretically find out and practically test how small motor skills of 2-3 year old children can be promoted by the tasks of collage technique. The work consists of two parts - theoretical research and empirical research. The theoretical part analyzed the conclusions of various authors about the characteristics of the child and the fine motor skills of the children. Basically, authors such as G.Svence, A.Špona, Dz.Albrehta, D.Lieģeniece and others were analyzed. The empirical part of the study describes the methodology of empirical research, its course, the obtained results and their analysis. Two methods were used in the research - pedagogical observation and analysis of child labor. Based on theoretical analysis, the criteria were set - finger dexterity and work accuracy. The study ran from August to October 2019. Keywords: children's small motor skills, tasks of collage technique. Content of work: Thesis consists of 42 pages, 8 pictures, 12 diagrams, 19 references.
Promotion of small motor skills of 2-3 year old children with the tasks of collage technique
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Bērna sīkā motorika; Kolāžas tehnikas uzdevumi; Bērna raksturojums; Mācību saturs