ES fondu apguves problēmu risinājumi Latvijas būvniecības nozarē. - Krisone, Alise (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba „ES fondu apguves problēmu risinājumi Latvijas būvniecības nozarē” mērķis ir izpētīt Latvijas būvniecības nozares attīstību ietekmējošos cēloņus un faktorus, kas īpaši kavē piešķirto ES fondu līdzekļu apguvi, kā arī izstrādāt ieteikumus efektīvai līdzekļu apguvei. Maģistra darbā pētāmā problēma ir saistīta ar to, ka šodien vairāki būvniecības uzņēmumi nespēj pilnā apmērā apgūt pieejamos ES fondu līdzekļus. Šādu situāciju būvniecības vidē izraisa dažādi faktori, kas īpaši kavē būvniecības nozares attīstību un ES finansējuma apguvi. Maģistra darbs sastāv no 11 tabulām, 28 attēliem un 9 pielikumiem. Tika izmantoti 144 literatūras avoti, t.sk., 17 zinātniskie raksti.

The purpose of the Master Thesis „Problems of EU fund absorption and its solutions in construction industry of Latvia” is to explore the causes and factors that affect Latvian construction industry and hinder EU funds absorption, and to develop recommendations for its effective absorption. The Master Thesis problem is related to the fact that today a number of construction companies are unable to acquire the full amount of available EU funds. Such situation of the construction environment is caused by various factors, specifically that hinder the construction industry developments and acquisition of EU funds. The Master Thesis consists of 11 tables, 28 pictures and 9 attachments. It was used 144 literature sources, including 17 scientific articles.
Acquisition of EU funds to address the problems of the Latvian construction industry.
Keywords: Vadībzinātne; Būvniecība; Konkurētspēja; Reitings; Fondu apguve; Investīcijas