Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi - Madžule, Malvīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā pētīts Latvijā esošais medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu normatīvais regulējums, analizēta to vēsturiskā attīstība, kā arī veikts salīdzinājums ar ārvalstīs esošo regulējumu, tādējādi apzinot institūta būtību Latvijā, esošā noregulējuma nepilnības un sniedzot priekšlikumus tā pilnveidošanai. Pētīta arī Latvijas tiesu prakse, kā arī pieskaitāmības, ierobežotas pieskaitāmības un nepieskaitāmības institūti. Pētījuma rezultātā autore sniegusi medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu skaidrojumu, izteikusi savu vērtējumu par esošā medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu regulējuma piemērotību efektīvai tiesību aizsardzībai, kā arī ar ierosinājumiem izteikusi savu viedokli par veidiem, kā to uzlabot. Atslēgvārdi- medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi, pieskaitāmība, ierobežota pieskaitāmība, nepieskaitāmība.

In bachelor the regulation of compulsory measures of a medical nature in Latvia is being studied as well as being analyzed their historical development, comparing with ėxisting regulation abroad, thereby identifying existing gaps and providing suggestions for improvements. Latvian court practice analysis is made as well as mental capacity, diminished mental capacity, mental incapacity institutes are being studied. As a result of research, authoress is made assessment, whether current regulation for compulsory measures of a medical nature is appropriate to ensure effective protection of rights, as well as providing proposals on ways how to improve it. Key words- compulsory measures of a medical nature, mental capacity, diminished mental capacity, mental incapacity.
Compulsory measures of medical nature
Keywords: Juridiskā zinātne; Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi; pieskaitāmība; nepieskaitāmība; ierobežota pieskaitāmība