Mākoņskaitļošanas pielietojums tīmekļa lietotņu izstrādē - Broks, Ainis (Latvijas Universitāte, 2022)
Arvien vairāk mūsdienās tīmekļa lietotņu izstrādē tiek pielietota mākoņskaitļošana. Mākoņskaitļošanas iespējas programmatūras izstrādātājiem piedāvā vairākas kompānijas. Izmantojot šīs iespējas, eksistē dažādas pieejas un platformas kā izstrādāt mākoņbāzētas lietotnes. Lai veiktu šādu lietotņu izstrādi, ir jāiegulda pētniecisks darbs, analizējot katru pakalpojuma sniedzēju atsevišķi. Maģistra darba mērķis ir apskatīt tīmekļa lietotņu izstrādes veidus, kas ir saderīgi ar mākoņskaitļošanu, mākoņskaitļošanas jēdzienu – pakalpojumu veidus un to pielietojumus, piederības modeļus, izpētīt dažādus mākoņu pakalpojumus un to sniedzējus, veikt lietotņu izvietošanu dažādās mākoņu platformās, aprakstot izvietošanas procesus un salīdzinot izstrādes platformas un sniegt vispusīgu mākoņu izvietošanas platformu salīdzinājumu.

CLOUD COMPUTING USAGE IN WEB APPLICATION DEVELOPMENT Cloud computing is increasingly being used to develop web applications. Several companies offer cloud computing capabilities to software developers. With these capabilities, there are a variety of approaches and platforms for developing cloud-based applications. The development of such applications requires research, analyzing each service provider separately. The aim of the master's thesis is to study the types of web application development, cloud computing and related concepts - types of services and their applications, membership models, explore different cloud services and their providers, deploy applications on different cloud platforms, describe the deployment process and compare different deployment features.
Cloud computing usage in Web application development
Keywords: Datorzinātne; Mākoņskaitļošana; Tīmekļa lietotne; PaaS; Heroku; OpenShift