Bloga UNIKA ANNIKA attīstības projekts - Petraškeviča, Annika (Latvijas Universitāte, 2015)
Modes kultūras aktualitāte un tās veicināšana Latvijā pēdējo gadu laikā ir tikai pieaugusi. To parāda vietējo uzņēmēju, dizaineru, mākslinieku un citu modes pārstāvju veikumi un sasniegumi ne tikai vietējā mērogā, bet arī ārpus valsts robežām. Modes un modes kultūras joma ir radoša industrija, līdz ar to valsts iestādēm un medijiem būtu attiecīgi jāizturas pret to. Neskatoties uz valsts stratēģiju, kas ne īpaši vēlas atbalstīt modes nozari, mūsu valstī ir pietiekoši daudz modes kultūras. Modes industrijas pārstāvji ir ne tikai dizaineri un mākslinieki, bet arī modes žurnālisti, stilisti, blogeri, masu mediju pārstāvji u.c. Mūsu valsts ir bagāta ar talantīgiem šīs jomas ekspertiem. Ja ikviens industrijas pārstāvis sniegs savu atbalstu, radošumu un idejas, tad Latvijas modes industrija būs ilgstspējīga. Maģistra darba „Bloga UNIKA ANNIKA attīstības projekts” mērķis ir veicināt modes blogu un modes industrijas attīstību gan Latvijā, gan ārpus tās. Pirmajā daļā tiek veikts pētījums, kurā tiek noskaidrota blogu aizsākšanās vēsture, to attīstība, iedalījums un aktualitāte. Pētījumā tiek noskaidrots arī ekspertu un respondentu viedoklis par modes blogu aktualitāti un nākotnes perspektīvām. Pētījuma otrā daļā tiek aprakstīts problēmas risināšanas alternatīvu izvērtējums, savukārt trešajā daļā tiek aprakstīta projekta rokasgrāmata. Darbs sastāv no 213 lappusēm, 14 tabulām, 14 attēliem un 32 pielikumiem. Projekta atslēgas vārdi: projektu vadīšana, projekts, modes blogi, modes industrija.

The timeliness of the fashion culture and its promotion in Latvia over recent years has just gained.The aforesaid is evidenced by the performances and achievements of the local undertakers, designers, artists and other fashion representatives not merely locally, but also outside the national boundaries. The field of fashion and of the fashion culture lays in the creative industry, wherewith the according attitude on the part of public institutions and mass media is expected. Irrespective of the national strategy, which is not overly concerned with support of the fashion industry, in our country the fashion culture is rather developed. The representatives of the fashion industry refer not only to the designers and artists, but also to the journalists, stylists, bloggers,representatives of mass media etc. Our country is rich in gifted experts of this field. If every industry representative provided his support, creativity and ideas, then the Latvian fashion industry would be sustainable. The Master’s Thesis research matter: to find outpossible solutions for the development of a fashion blogUNIKA ANNIKA. To find out the answer the first part is dedicated tothe research aimed at the elucidation of the blog initiation history, its development, division and topicality. The research revealed also the opinions of experts and respondents of the fashion blog timeliness and future prospects. The second part of the research renders the description of assessment of alternative solutions of the problem, while the third part is dedicated to the description of the project reference book. Master’s paper consists of 213 pages, 14 pictures, 14 tables and 32 appendices. Project keywords: project management, project, fashion blogs, fashion industry.
Development project of blog UNIKA ANNIKA
Keywords: Vadībzinātne; projektu vadīšana; projekts; modes blogi; modes industrija