Diferencētas mācību pieejas ietekme matemātikas temata “Kā salīdzina, saskaita un atņem daļskaitļus?” apguvē 4.klasē - Vonda, Ingrīda (Latvijas Universitāte, 2025)
Pētījumā analizēta diferencētas mācību pieejas ietekme mācību temata “Kā salīdzina, saskaita un atņem daļas?” apguvē 4.klasē. Pētījuma laikā izstrādāts un aprobēts diferencētu uzdevumu materiāls mācību temata apguvei, kā arī aprakstīts mācību process un tā plānošana. Pētījuma praktiskās daļas noslēgumā veikta skolēnu zināšanu pārbaude un analīze, kā arī skolēnu iesaistes mācību procesā dinamikas analīze. Rezultāti liecina, ka diferencēts mācību process visticamāk palīdzēja nodrošināt augstākus rezultātus skolēnu zināšanu pārbaudē, kā arī atstāj pozitīvu ietekmi uz skolēnu iesaisti mācību procesā kopumā. Atslēgas vārdi: diferencēta mācību pieeja, mācību procesa plānošana, mācību procesa organizēšana, skolēnu iesaiste mācību procesā

The research analyzes the impact of a differentiated teaching approach on the acquisition of the learning topic “How to compare, add, and subtract fractions?” in Grade 4. During the research, a set of differentiated learning tasks was developed and tested for this topic, alongside a description of the teaching process and its planning. At the conclusion of the practical part of the research, an assessment and analysis of students’ knowledge was conducted, as well as an analysis of changes in student engagement during the learning process. The results indicate that the differentiated teaching approach likely contributed to higher student achievement in the knowledge assessment and had a positive impact on overall student engagement in the learning process. Keywords: differentiated teaching approach, lesson planning, teaching process organization, student engagement in the learning process
The impact of a differentiated learning approach on teaching the mathematics topic “How to Compare, Add, and Subtract Fractions?” in Grade 4
Keywords: Izglītības zinātnes; diferencēta mācību pieeja; mācību procesa plānošana; mācību procesa organizēšana; skolēnu iesaiste mācību procesā