“Slimās ēkas sindroma” metodoloģijas aprobēšana sabiedriskās ēkās - Tene, Ilga (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba ““Slimās Ēkas Sindroma” metodoloģijas aprobēšana sabiedriskās ēkās” ietvaros aprakstīta un praktiski pielietota specializēta metodika ar mērķi novērtēt iekštelpu vides kvalitāti sabiedriskās ēkās. Darbs izstrādāts veicot tiešos mērījumus dažādās ēkās – modernā, jaunā ēkā (Latvijas Universitātes Dabaszinātņu Akadēmiskajā Centrā Rīgā, Jelgavas ielā 1) un daļēji renovētā ēkā, kura celta pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados – Rīgas rajona tiesas ēkā (Rīgā, Lomonosova ielā 10). Mikroklimata un iekštelpu piesārņojuma mērījumi veikti vairakās kampaņās atšķirīgās sezonās un mainīgas telpu noslodzes situācijās laika periodā no 2015. gada oktrobra līdz 2017. gada martam. Secināts, ka abās ēkās novērojamas “Slimās Ēkas” pazīmes, būtiskākās neatbilstības konstatētas mikroklimatisko rādītāju jomā.

In the bachelor thesis “Adaptation of “Sick Building Syndrome” methodology in public buildings” is described and the applied in practice of a specialized methodology to assess the quality of the indoor environment in public buildings. Work has been supported by direct measurements in different buildings - in a modern new building (Latvian University of Natural Sciences Academic Center in Riga, Jelgava Street 1) and partly renovated building, which was built in the seventies of the last century - the Riga District Court building (Riga, Lomonosova Street 10). Climate control and indoor air pollution has been measured in several campaigns in different seasons and variable occupancy situations in the period from October 26th, 2015 till March 30th, 2017. It concluded that in both buildings "Sick Building" signs of significant discrepancies with microclimate indicators are observed.
Adaptation of “sick building syndrome” methodology in public buildings
Keywords: Vides zinātne; Slimās ēkas sindroms; iekštelpu vides kvalitāte; mikroklimats; iekštelpu gaisa piesārņojums