Kriminālatbildības noilgums - Borovikova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2011)
Latvijas Republikas krimināltiesībās kriminālatbildības noilguma institūts parādījās pietiekoši sen. Kriminālatbildības noilguma jēdziens parādījās vēl līdz 1917. gadam. Mūsdienās Latvijas Republikā arī pastāv kriminālatbildības noilguma institūts un tas darbojās saskaņā ar Krimināllikumu. Šā darba mērķis ir atbrīvošanas no kriminālatbildības problēmu daudznozaru tiesiski-teorētiska analīze. Šajā darbā tiks izskatīts ne tikai tagadējais kriminālatbildības noilgumu institūts, bet arī senākie kriminālatbildības noilgumu termiņi, to īpašības, to piemērošanas mehānisms, dažas kriminālatbildības noilguma piemērošanas īpatnības, kā arī daži šā institūta trūkumi, kā arī Latvijas Republikas kriminālatbildības noilgumu institūts tiks salīdzināts ar ārvalstu krimināllikumiem. Secinājumā darba autore izvirzīs dažus priekšlikumus atbrīvošanas no kriminālatbildības modernizēšanai. Neapšaubāmi, ka atbrīvošanas no kriminālatbildības un kriminālatbildības noilguma institūts ir ļoti svarīgs un ir nepieciešams krimināltiesībās, jo valstij, piemērojot sodu, jābūt ne tikai cietsirdīgai, bet arī humānai.

В уголовном праве Латвийской Республики институт срока давности уголовной ответственности появился достаточно давно. Понятие срок давности уголовной ответственности появилось ещё до 1917 года. В наши дни в Латвийской Республике также имеется институт срока давности уголовной ответственности и его применяют согласно с Уголовным законом. Основная цель этой работы теоретически - правовой анализ освобождения от уголовной ответственности и срока давности и их проблематика. В работе будет рассматриваться не только современный институт срока давности, но и более старые сроки давности, их особенности, механизм применения, некоторые особенности применен&#10
Criminal liability prescription
Keywords: Juridiskā zinātne