Laulības šķiršana bezstrīdus kārtībā - Sproģe, Sandija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā apskatīta laulības šķiršana pie zvērināta notāra bezstrīdus kārtībā. Apskatīts laulības šķiršanas process, tas salīdzināts ar laulības šķiršanas procesu līdz 1993.gadam, kā arī līdz likumu grozījumu pieņemšanas. Salīdzināts ar laulības šķiršanas procesu citās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Šajā darbā ir izpētīti statistikas dati par bērnu dzimstību, par laulības noslēgšanu un laulības šķiršanu, attiecīgi izdarīti secinājumi, par likumu grozījumu nepieciešamību. Apskatīti ziņojumi par zvērinātu notāru darbību pirmajā gadā kopš grozījumu pieņemšanas. Izpētīti pieņemtie likumu grozījumi un novērtēts vai tie sasnieguši izvirzītos mērķus. Bakalaura darbs sastāv no 40 lpp., 2 tabulām, izmantoti 16 informācijas avoti, kā arī 10 pielikumi.

Bachelor’s work deals with divorce by a sworn notary on an uncontested basis. The divorce process is compared with the divorce proceedings until 1993, as well as the adoption of the amendment to the law. Also compared with the divorce process in other EU member states. This work examines the statistical data on birth rate, about marriage and divorce, the conclusions being drawn the necessity of amending the law. This work view reports for sworn notaries functioning in the first year since the adoption of the amendment. This work consists of 40 pages, 2 tables, 16 sources of information used, also 10 appendixes.
Divorce on an uncontested basis
Keywords: Juridiskā zinātne