IoT drošības problēmas un risinājumi mājas tīklā - Gusarovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “IoT drošības problēmas un risinājumi mājas tīklā” mērķis ir izpētīt lietu interneta drošību mājas tīklā un aprakstīt iespējamos risinājumus drošības uzlabošanā. Izstrādātā darba ietvaros tika izmantota mājas tīkla esošas IoT ierīces, tās ir: bezvadu kamera, viedtelevizors un bezvadu slēdzis ar WiFi pieslēgumu. Izmantojot visas IoT ierīces tika analizēta to pieslēgšanas iespējas un aizsardzības pasākumi pret ļaunprātīgu izmantošanu. Ņemot vērā , ka esoša tīkla un IoT ierīču konfigurācija tika sastādīta cilvēkam ar zemam tīkla konfigurācijas zināšanām, var sekot, ka apskatīta bakalaura problēma ir aktuāla vairākos mājas tīklos. Bakalaura darba pamatteksts ir izklāstīts 40 lappusēs. Literatūras sarakstā ir iekļautas 11 avoti.

The goal of the bachelor's thesis "IoT security problems and solutions in the home network" is to investigate the security of the Internet of Things in the home network and to describe possible solutions for improving security. Within the developed work, IoT devices of the home network were used, they are: wireless camera, smart TV and wireless switch with WiFi connection. Using all IoT devices, their connectivity and protection against abuse were analyzed. Given that the configuration of an existing network and IoT devices was compiled by a person with low network configuration knowledge, it can be concluded that the considered bachelor's problem is relevant in many home networks. The main text of the bachelor's thesis is presented on 40 pages. The referenced includes 11 sources.
IoT security issues and solutions in home network
Keywords: Datorzinātne; IoT; mājas tīkls; drošība; lietu internets