Korejiešu zobenu tradicionālās disciplīnas komdo izcelsme, īpatnības un aktualitāte 21. gs. - Dzērve, Edita (Latvijas Universitāte, 2021)
Šī bakalaura darba nosaukums ir “Korejiešu zobenu tradicionālās disciplīnas komdo izcelsme, īpatnības un aktualitāte 21. gadsimtā”. Tajā ir apskatīta komdo izcelsme un ietekmes avoti, kā arī tā aspekti un to līdzība ar ietekmes avotu materiāliem un tā aktualitāte mūsdienās dažādos mēdijos un tā iespējamā nākotne. Mūsdienās ar jaunas informācijas vieglāku un plašāku piekļuvi ietekmēties no ārējiem faktoriem ir daudz vieglāk, kā rezultātā var mainīties oriģinālie stilu aspekti un sliktākajā gadījumā tie var izzust vai tikt pārveidoti nevēlamos virzienos. Tāpat var, neprecīzas informācijas izplatības veidā, tikt ietekmēta aspektu attīstība un spēja autentiski saglabāties. Darba mērķi šajā darbā bija. Pirmajā daļā apskatīt komdo vēsturi un tā izcelsmi un ietekmes zonas un notikumus. Otrajā daļā apskatīt komdo aspektus tuvāk, salīdzināt tos ar citiem, vairāk zināmiem un kādā veidā ar komdo saistītiem aspektiem, apskatīt komdo iespējamo ietekmi uz cilvēka fizisko un mentālo stāvokli. Trešajā daļā apskatīt komdo aktivitātes mūsdienās un tā izplatību plašākā cilvēku lokā, kā arī apskatīt komdo nākotnes attīstības vai izzušanas iespējas un iespējamos iemeslus. Pēc šo darba mērķu apskatīšanas tika secināts, ka komdo ir plašāks stilu un izmantotā aprīkojums klāsts nekā liekas no pirmā skata. Tika atklātas dažādas atšķirības no vairāk zināmiem stiliem, kā arī līdzības, kas veidojās vēstures notikumu ietekmes laikā un apskatīti faktori, kas var ietekmēt komdo attīstību nākotnē.

The title of this bachelor’s thesis is “The Origin and Characteristics of the Traditional Korean Sword Discipline Komdo and its Relevance in the 21st Century”. In this work the origins and sources of influence of komdo are examined, as well as its aspects and similarities with possible sources, as well as its topicality today in different types of media and its possible future. Nowadays, with easier and wider access to information it is easier to get influenced by external factors, which in result can change the original aspects of its styles and in the worst case they can disappear or be transformed in undesirable directions. There may also be inaccurate ways of disseminating information that affects the development of aspects and the ability to retain authenticity. The main objectives of this work were. In the first part look at the history of komdo, its origins and areas of influence and events. In the second part, look at aspects of komdo more closely, compare them with other more well-known styles and their aspects related to komdo, look at the possible impact of komdo on a person's physical and mental condition. In the third part, look at komdo activities today and its spread to a wider range of people, as well as look at the possibilities and reasons for the future development or disappearance of komdo. After reviewing the objectives of this work, it was concluded that komdo has a wider range of styles and equipment used than it could seem at first glance. Various differences from more well-known styles were discovered, as well as similarities that emerged during the influence of historical events, and factors that may influence the future development of the komdo were examined.
The Origin and Characteristics of the Traditional Korean Sword Discipline Komdo and its Relevance in the 21st Century
Keywords: Āzijas studijas; komdo; cīņas māksla; zobeni; Dienvidkoreja