Pētniecisko metožu apraksts zinātniski pētnieciskajā žurnālā Acta Linguistica - Mikucka, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir aprakstīt zinātniskajā žurnāla izmantotās lietišķās valodniecības pētnieciskās metodes. Tēmas aktualitāti var pamatot ar nepieciešamību nošķirt visbiežāk zinātniskajā žurnālā izmantotās lietišķās valodniecības pētnieciskās metodes. Turklāt darbs paplašina zināšanas un izpratni par pētniecisko metožu izmantošanu atkarībā no pētījuma tēmas. Pētījuma mērķis ir atrast, kura no pētnieciskajām metodēm zinātniskajā žurnālā Acta Linguistica tiek izmantota visbiežāk. Darbā ir izmantotas diskursa un statistikas analīzes. Pētījuma rezultāti ir iegūti, analizējot divdesmit lietišķās valodniecības zinātniskos rakstus. Iegūtie dati liecina, ka visbiežāk zinātniskajā žurnālā izmantotās lietišķās valodniecības pētnieciskās metodes ir kvantitatīvā metode. Visbiežāk izmantotā datu vākšanas metode kvantitatīvā pētījumā ir aprakstošs pētījums. Savukārt, visbiežāk izmantotā datu vākšanas metode kvalitatīvā pētījumā ir diskursa analīze.

The focus of the present paper is description of the research methodology in scientific journal of applied linguistics. The theme is important due to the necessity of distinguishing the mostly used research methods in scientific journal of applied linguistics. Besides, the paper increases the knowledge and understanding of the choice of the research methods which should be applied depending on the subject of investigation. Discourse analysis and statistical analysis have been applied to the research. The findings are based on the analysis of twenty scientific articles from journal Acta Linguistica. The obtained data has indicated that the dominating method used in scientific journal of applied linguistics is quantitative. While the prevailing quantitative data gathering technique is descriptive study, discourse analyse is the mostly common approach in qualitative researches.
Description of Research Methodology in Acta Linguistica Scientific Journal
Keywords: Valodniecība