Līnijveida infrastruktūras objektu izvietojuma un būvniecības tiesiskie aspekti - Naglis, Aigars (Latvijas Universitāte, 2021)
Latvijā tiek realizēti vairāki liela mēroga līnijveida infrastruktūras objektu projekti, kuri ir nozīmīgi Latvijas tautsaimniecības un ekonomikas attīstībā. Pētījuma mērķis ir izpētīt šāda veida objektu būvniecības tiesiskos aspektus, tiesisko regulējumu nekustamā īpašuma iegūšanai šādu objektu izvietošanai, kā arī vides tiesību nozīmi šādu projektu realizācijā. Iegūtie rezultāti norāda uz atsevišķiem trūkumiem pašreizējā tiesiskajā regulējumā. Pētījumā sniegti priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos.

In Latvia, several large-scale linear infrastructure object projects are being implemented, which are important for the development of the Latvian economy. The research aims to study the legal aspects of the construction of such objects, the legal framework for the acquisition of real estate for the location of such objects, as well as the importance of environmental law in the implementation of such projects. The results obtained point to some shortcomings in the current legal framework. The study makes proposals for the necessary amendments to the legislation.
Legal aspects of the linear infrastructure objects deployment and construction
Keywords: Juridiskā zinātne; līnijveida infrastruktūras objekti; objekta tiesiskais statuss; nekustamā īpašuma atsavināšana; līgumu brīvības princips; nepieciešamie grozījumi