Izvarošanas krimināltiesiskie aspekti - Šroms, Romans (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā „Izvarošanas krimināltiesiskie aspekti” tiek aplūkotas problēmas, kas saistītas ar izvarošanas teorētisko pamatojumu un tiesisko regulējumu. Attiecībā izvarošanu kā noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju pastāv vairākas problēmas un nepilnības, līdz ar to tiesību normas, kas attiecas uz izvarošanu, būtu jāpilnveido, t.i., gan labojot pieļautās neprecizitātes un aizpildot nepilnības, gan iekļaujot tajā jaunas idejas, kas radīsies un attīstīsies nākotnē. Darba mērķis ir uz izzinātās, apstrādātās un klasificētās informācijas pamata meklēt problemātiskas situācijas, nolūkā izteikt priekšlikumus krimināltiesību normu tālākā attīstīšanā un pilnveidošanā. Bakalaura darba izstrādes laikā tika salīdzināts mūsu valsts Krimināllikums ar citu valstu kriminālkodeksiem. Rakstot bakalaura darbu tika izmantota speciālā literatūra, izanalizēta un novērtēta juridiskā prakse, izdarīti secinājumi.

Bachelor's work "Rape penal aspects" discusses the problems associated with the rape of the theoretical background and legal framework. For the crime of rape as a qualification, there are several problems and shortcomings, so that the law relating to rape, should be improved, ie, correcting the irregularities committed and filling gaps and incorporating new ideas that will arise and evolve in the future. Aim of the work is to explore treatment and classified information, the search for problematic situations, to make proposals for further development of criminal law and development. In Bachelor work, during the development of our country were compared with the Criminal Law criminal codes of other countries. When writing a bachelor work was used specialized literature, analyze and evaluate legal practice, colusions and drawn.
Rape penal aspects
Keywords: Juridiskā zinātne