Mājokļu celtniecības hipotekārās kreditēšanas analīze Latvijā - Djačenko, Konstantīns (Latvijas Universitāte, 2007)
Straujais kreditēšanas apjomu pieaugums Latvijā rada iespējas ne tikai ekonomiskajai attīstībai, bet arī veicina vairāku risku veidošanos valsts ekonomikai. Izsniegto kredītu vidū vadošajā pozīcijā ir hipotekārā kreditēšana, un tās apjomi joprojām turpina vērienīgi pieaugt. Hipotekārās kreditēšanas lomas pieaugums valsts ekonomikā un tās straujie attīstības tempi noteica bakalaura darba tēmas – Mājokļu celtniecības hipotekārās kreditēšanas analīze Latvijā – izvēli. Darba mērķis ir izpētīt situāciju mājokļu celtniecībā un ar to saistīto hipotekārās kreditēšanas attīstību, noteikt hipotekārās kreditēšanas pašreizējos riskus un problēmas, kā arī tās turpmākās attīstības iespējas. Bakalaura darbam ir praktiska nozīme – tas var tikt izmantots kā palīgmateriāls un informācijas apkopojums topošiem hipotekārā kredīta ņēmējiem. Atslēgvārdi: hipotekārā kreditēšana, mājokļu celtniecība, nekustamais īpašums, kreditēšanas nosacījumi, attīstības riski un iespējas.

Rapid development of crediting in Latvia not only creates possibilities for further economical growth, but also causes a number of risks in country’s economics. Leader in crediting is mortgage lending and its volumes continue to grow impressively. The role of mortgage lending in country’s economics and its rapid development have determined the choice of the theme for the bachelor’s paper - Analysis of mortgage lending of private housing construction in Latvia. The objective of this bachelor’s paper is to investigate the current situation in housing construction and the development of mortgage lending, that are closely related, define the current risks and problems as well as the perspectives of the development of mortgage lending in Latvia. The given bachelor’s paper also has a practical meaning – it can be used as a source of information for potential borrowers. Key words: mortgage lending, housing construction, real estate, terms of lending, risks and perspectives.
Analysis of mortgage lending of private housing construction in Latvia
Keywords: Ekonomika