Hipotekārās kreditēšanas analīze Latvijā - Nāzare, Liene (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba temats ir “Hipotekārās kreditēšanas analīze Latvijā”. Šī darba mērķis ir izpētīt hipotekārās kreditēšanas sistēmu Latvijā un noskaidrot, kādi ir galvenie iemesli tik straujam un ilgstošam hipotekārā kredīta apjoma samazinājumam, līdz ar ko izstrādāt atsevišķus ieteikumus hipotekārās kreditēšanas sistēmas pilnveidošanai un ekonometrisko modeli šī rādītāja prognozēšanai. Neskatoties uz Latvijas tautsaimniecības straujo attīstību, hipotekārās kreditēšanas pozitīvas attīstības spēcīgs traucēklis ir iedzīvotāju bailes no atkārtotiem vai jauniem kredītiem. Darbs ir uzrakstīts 78 lapās, kuras ir sadalītas trīs nodaļās ar apakšnodaļām. Darbā ietilpst 5 tabulas un 47 attēli, izmantotās literatūras un avotu saraksts sastāv no 70 avotiem. Atslēgvārdi: hipotekārā kreditēšana, nekustamais īpašums, mājoklis, ARMA modelis.

The subject of the master's paper is “Analysis of Mortgage Loans in Latvia”. The objective of this paper is to study the mortgage loan system in Latvia and to determine the main reasons for such rapid and long-lasting reduction in the volume of mortgage loans, resulting into elaboration of specific recommendations for improving the mortgage loan system and development of the econometric model for forecasting this rate. Notwithstanding the rapid development of the Latvian national economy, fear of the population from repeated or new loans is a strong obstacle for development of mortgage loans. The paper is written on 78 pages and divided into three chapters with sub-chapters. The paper contains 5 tables and 47 figures, and the list of literature and sources consists of 70 sources. Keywords: mortgage loans, real estate, lodging, ARMA model.
Analysis of mortgage loans in Latvia
Keywords: Ekonomika; hipotekārā kreditēšana; nekustamais īpašums; mājoklis; ARMA modelis