Efektīva sortimenta plānošana uzņēmumā - Mohovika, Olga (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Efektīva sortimenta plānošana uzņēmumā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt efektīva sortimenta veidošanas teorētiskos aspektus mazumtirdzniecībā un novērtēt sortimenta plašuma ietekmi uz patērētāju uztveri, analizēt uzņēmuma Euroaptieka, SIA sortimenta politiku un sniegt priekšlikumus tās pilnveidošanai, detalizētāk pievēršoties uztura bagātinātāju kategorijai. Iegūtie rezultāti liecina, ka uzņēmumā izmantojama pieeja nodrošina kategorijas attīstību kopumā, bet tā nav vienmērīga un ir nepieciešams veikt pilnveidojumus procesā un mārketinga komunikācijās. Darba apjoms ir 65 lapaspuses. Tajā ir iekļautas 7 tabulas, 13 attēli, 4 pielikumi, izmantoti 40 literatūras datu avoti.

The bachelor`s thesis is named „Effective Assortment Decision in Retail”. The goal of the bachelor`s thesis is to explore theoretical concepts of effective assortment planning, to evaluate the impact of assortment width on customers’ assortment perception, to analyze food supplement category management process in a company Euroaptieka, SIA and develop suggestions for the improvement. The result shows that the applied process cannot provide a uniform growth of the category and changes in the process and marketing communications to be applied. The bachelor`s thesis consists of 65 pages. It holds 7 tables, 13 pictures, 4 appendixes. Bibliography contains 40 sources of literature.
Effective Assortment Decision in Retail
Keywords: Vadībzinātne; efektīvs sortiments; kategoriju vadība; mazumtirdzniecība; Euroaptieka