A/S "SEB banka" darbības novērtējums - Bondareva, Zanda (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienu cilvēku ikdiena nav iedomājama bez komercbanku sniegto pakalpojumu klāsta. „A/S „SEB banka” darbības novērtējums” ir ļoti aktuāla tēma mūsdienās, jo cilvēkiem pēc 2007. – 2010. gada globālās finanšu krīzes ir nepieciešams būt zinošiem par banku darbības stabilitāti, par to, cik efektīvi noris banku atveseļošanās no krīzes, cik droši ir atkal uzticēties bankām. Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz zinātniskās literatūras un LR normatīvo aktu analīzi, novērtēt A/S SEB banka darbību no 2012. – 2014. gadam, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus bankas tālākai attīstībai. Darba uzdevumi: 1. izpētīt bankas finanšu pārskatu analīzes metodes; 2. izanalizēt banku darbības analīzē izmantojamos rādītājus; 3. izpētīt SEB bankas vēsturi un attīstību Latvijā; 4. novērtēt bankas vietu LR sistēmā; 5. veikt SEB bankas bilances un PZA strukturāli - dinamisko analīzi; 6. aprēķināt un izanalizēt bankas kapitāla pietiekamības, likviditātes un rentabilitātes rādītājus; 7. novērtēt bankas kredītportfeļa kvalitāti un valūtas pozīcijas apmēru; 8. izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus. Bakalaura darbā secināts, ka SEB banka ieņem vienu no vadošajām vietām starp Latvijas populārākajām komercbankām, tās darbība vērtējama sekmīgi. Analīzes rezultātā secināts, ka banka ievēro LR un FKTK noteiktās prasības. Darbs sastāv no 4 nodaļām ar apakšnodaļām. Kopējais darba apjoms bez pielikumiem ir 65 lappuses. Darbā ietvertas 4 tabulas, 29 attēli, 17 formulas un 31 pielikums.

Everyday life of modern people does not seem possible without the range of services provided by commercial banks. „JSC „SEB Bank” Activity Assessment” is a very relevant topic nowadays, as after the 2007. – 2010. Global Financial Crisis people need to be aware of the stability of banking activity, of the level of efficiency of the bank recovery from the crisis, whether it is again safe to trust banks. The objective of the Bachelor’s thesis: to evaluate JSC „SEB Bank” activity over the period from 2012 to 2014 on the basis of the scientific literature and the analysis of the laws and regulations of the Republic of Latvia, to draw conclusions and to set forward proposals for the further development of the banks. Tasks of the thesis: 1. to study the bank's financial statement analysis techniques; 2. to analyse the indicators used in the analysis of banking activity; 3. to study SEB Bank’s history and development in Latvia; 4. to assess the Bank's place in the system of the Republic of Latvia; 5. to carry out SEB Bank’s statement and P&L structurally - dynamic analysis; 6. to calculate and analyse the Bank's capital adequacy, liquidity and profitability indicators; 7. to assess the Bank's loan portfolio quality and the amount of the currency position; 8. to draw conclusions and to set forward proposals. It has been concluded in the Bachelor's thesis that SEB Bank takes one of leading places among the most popular Latvian commercial banks; its activities are being assessed successfully. As follows from the analysis, SEB Bank complies with the regulations of the Republic of Latvia and FCMC. The thesis consists of 4 chapters with subchapters. The total volume of the thesis without appendices is 65 pages. The thesis includes 4 tables, 29 figures, 17 formulas and 31 appendices.
JSC "SEB Bank" Activity Assessment
Keywords: Ekonomika; komercbanku novērtējums; komercbanku darbība; komercbanku analīzes metodes