Fiktīvo sabiedrību ar ierobežotu atbildību grāmatvedība un darbība Latvijā - Zāle, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba tēma ir fiktīvo sabiedrību ar ierobežotu atbildību grāmatvedība un darbība Latvijā. Diplomdarba mērķis ir izvērtēt literatūras avotus, kas ir saistīti ar fiktīviem uzņēmumiem, un izstrādāt priekšlikumus to darbības mazināšanai Latvijā. Diplomdarbs sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā veikts teorētiskais raksturojums par grāmatvedības kārtošanu un organizēšanu, otrajā nodaļā analizēts kā grāmatvedību veic fiktīvie uzņēmumi, trešajā nodaļā ir pazīmes pēc kādām nosaka fiktīvu uzņēmumu, ceturtajā nodaļā Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas atmaskotās fiktīvo uzņēmumu shēmas, bet piektajā nodaļā ir veikta grāmatvedības biroju aptauja par fiktīviem uzņēmumiem. Darba apjoms ir 66 lpp. Diplomdarba izstrādei tika izmantoti literatūras avoti no LR likumdošanas normatīvajiem aktiem, mācību literatūras un Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā publicētā informācija. Atslēgas vārdi: fiktīvs uzņēmums, Valsts ieņēmumu dienests, Pievienotās vērtības nodoklis.

The theme of this Diploma is Accountancy and Operation of Fictitious Limited Liability Companies in Latvia. The purpose of the Diploma is to research literature, which is associated with fictitious companies and develop proposals to reduce fictitious companies activities in Latvia. Diploma thesis consist of five chapters. The first chapter is review of theoretical information about accounting, the second chapter is accountancy in fictitious companies, third chapter review features which expose fictitious companies, the fourth chapter are about State Revenue Service exposed fictitious company schemes and in the fifth chapter are accounting service company’s questionnaire of fictitious companies. Diploma consist of 66 pages. Diploma thesis are based on literature from LR laws, teaching literature and information from State Revenue Service. Key words: fictitious company, State Revenue Service, Value-added tax.
Accountancy and Operation of Fictitious Limited Liability Companies in Latvia
Keywords: Ekonomika; Fiktīvs uzņēmums; Valsts ieņēmumu dienests; Pievienotās vērtības nodoklis; Krāpnieciskā darbība