Debitoru parādu pārvaldīšana Latvijas tirgus apstākļos - Gukengeimere, Natālija (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba temats ir Debitoru parādu pārvaldīšana Latvijas tirgus apstākļos. Darbā tika analizēts debitoru parādu stāvoklis Latvijā, salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tika novērtēti efektīvas debitoru parādu pārvaldīšanas aspekti, uzņēmumu kredītpolitikas novērtēšana, kā arī veikta uzņēmuma debitoru parādu analīze Maģistra darba mērķis ir uz debitoru parādu pārvaldīšanas analīzes rezultātiem izstrādāt pamatotus secinājumus un priekšlikumus situācijas uzlabošanai, balstoties uz uzņēmuma SIA “X” debitoru parādu analīzi un attiecīgu speciālo ekonomisko literatūru. Darbā iekļautas 3 nodaļas, kas secīgi pakārtotas izvirzītā mērķa sasniegšanai Darba nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi par debitoru parādu pārvaldīšanu. Maģistra darbs izklāstīts uz 79 lapaspuses un ilustrēts ar 24 attēliem, 8 tabulām, 5 formulām. Literatūras sarakstā iekļautas 37 literatūras vienības. Atslēgas vārdi: debitori, parādi, pārvaldīšana.

Master thesis topic is a Amount recevaible management Latvian market conditions. At work presented as well as the company's accounts receivable analysis, of receivables Latvian state, compared with other European Union Member States were evaluated for effective receivables management aspects of enterprise credit evaluation. Master's work goal is to receivables management analysis to develop reasoned conclusions and proposals to improve the situation, based on the company "X" accounts receivable analysis and relevant economic literature. The Master's work contains three chapters, which in turn subordinate to achieve their goal. The summary of the conclusions and develop proposals for receivables management. Master's thesis out of the 79 pages and illustrated with 24 figures, 8 tables, 5 formulas. The bibliography includes 37 items of literature. Keywords: accounts receivable, accounts payable, administration.
Amount Receivable Management Latvian Market Conditions
Keywords: Ekonomika