Veiktspējas optimizācijas paņēmieni lielas noslodzes tīmekļa lietotnēm - Gražanskis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba Veiktspējas optimizācijas paņēmieni lielas noslodzes tīmekļa lietotnēm ietvaros izpētīti un izanalizēti industrijā pazīstami tīmekļa lietotnes veiktspējas optimizācijas paņēmieni, kurus var pielietot, kad tīmekļa lietotne saskaras ar lielu noslodzi. Par pamatu izmantota Ruby on Rails tīmekļa lietotne, kas darbināta, izmantojot dažādus programmēšanas valodas Ruby interpretatorus un kompilatorus. Tīmekļa lietotnei simulēta liela noslodze, eksperimenta ietvaros izpētīts, kā dažādi interpretatori un citi optimizācijas paņēmieni ietekmē lietotnes veiktspēju.

Performance optimization techniques for high-load web applications The bachelor’s thesis researches and analyzes known performance optimization techniques for web applications that are experiencing high loads. The basis is a Ruby on Rails web application, which is run using different Ruby interpreters and compilers. High load was simulated for the web application, and the experiment investigated how various interpreters and other optimization techniques affect the application’s performance.
Performance optimization techniques for high-load web applications
Keywords: Datorzinātne; Lietotne; optimizācija; Ruby; interpretatori