Pašu un aizņemtā kapitāla izmantošanas efektivitātes novērtējums un analīze uz uzņēmuma "Y" piemēra - Krjoka, Marjana (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba “Pašu un aizņemtā kapitāla izmantošanas efektivitātes novērtējums un analīze uz uzņēmuma “Y” piemēra” aktualitāte – svarīgi veikt uzņēmuma kapitāla izmantošanas efektivitātes analīzi, laicīgi novērst finansiālās problēmas konkurētspējas nodrošināšanai. Darba mērķis – izpētīt un novērtēt SIA “Y” pašu un aizņemtā kapitāla izmantošanas efektivitāti, galvenos finansiālos rādītājus, kā arī prognozēt uzņēmuma maksātspēju, atklāt trūkumus un nepilnības, un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma kapitāla struktūras optimizācijai un finanšu koeficientu uzlabošanai. Darba uzdevumi: bilances pasīva un finanšu koeficientu analīze, novērtēšana, salīdzināšana dinamikā, ar nozares vidējiem rādītājiem, konkurentu. Darba rezultātā tika izdarīti secinājumi, izteikti priekšlikumi.

Topicality of the thesis “Evaluation and analysis of the effectiveness of the use of own and barrowed capital on the example of the company “Y””- it is important to analyze the effectiveness of the use of capital and prevent financial problems in time to be competitive in the market. The aim of the work is to investigate and evaluate the efficiency of the use of own and borrowed capital, main financial indicators of “Y” Ltd., to predict the company's solvency, to identify deficiencies and weaknesses, and to develop proposals for improving the company's capital structure and financial ratios. Work tasks are to analyze liabilities and shareholders’ equity, financial ratios, to evaluate and compare them with the dynamics, industry averages and competitor. The work resulted in conclusions and suggestions.
Evaluation and analysis of the effectiveness of the use of own and barrowed capital on the example of the company "Y"
Keywords: Ekonomika; kapitāls; struktūra; analīze; efektivitāte; pasīvs