Ielu sociālais darbs ar bezpajumtniekiem Rīgā - Vintiša, Inese (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbs “Ielu sociālais darbs ar bezpajumtniekiem Rīgā “ veltīts ielu sociālā darba aktualitātei Rīgā, jo bezpajumtnieku skaits nemazinās pēc sociāli ekonomiskās krīzes. Maģistra darba mērķis ir izpētīt ielu sociālo darbu ar bezpajumtniekiem Rīgā un izstrādāt priekšlikumus ielu sociālā darba pilnveidei. Autore veica teorētisko un empīrisko izpēti par ielu sociālo darbu ar bezpajumtniekiem Rīgā. Teorētiskajā ietvarā tika izmantota sociālā darba ekoloģiskā pieeja, bezpajumtnieku sociālās grupas raksturojums un ielu sociālā darba konceptualizācija. Autore veica intervijas ar bezpajumtniekiem un jomas ekspertiem. Maģistra darbā tika izstrādāti priekšlikumi ielu sociālā darba uzlabošanai, akcentējot mobilās brigādes dažādu iesaistīto pušu sadarbības nozīmi.

Master's thesis "Outreach work with homeless persons in Riga" is dedicated to the street social work current events in Riga, because number of homeless persons is not reduced after socio-economic crisis. The purpose of the master's thesis is to explore street social work with the homeless in Riga and to develop proposals for street social work improvement. The author conducted a theoretical and empirical study about street social work with homeless in Riga. The theoretical framework consisted of social work ecological approach, characteristics of homeless person group and street social work conceptualization. The author conducted interviews with homes persons and field experts. Master thesis developed proposals for improving the street social work, emphasizing the cooperation between mobile brigade and involved institutions and specialists.
Outreach work with homeless persons in Riga
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija; ielu sociālais darbs; bezpajumtnieki; street social work; homeless