Ārpakalpojuma grāmatvedības uzņēmuma SIA “Adams” grāmatvedības politikas novērtējums - Katkeviča-Auziņa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2023)
Uzņēmumam SIA “Adams” 2022.gadā ir notikušas izmaiņas, uz kuru pamata ir jāatjauno grāmatvedības politika. Uzņēmums plāno nomainīt grāmatvedības datorprogrammu, ir mainījies grāmatvedības personāla sastāvs un LR ir stājies spēkā jauns likums “Grāmatvedības likums”, attiecīgi ir izmaiņas arī MK noteikumos. Dažādu iemeslu dēļ, ārpakalpojuma grāmatvedības uzņēmumam SIA “Adams” nav vēl atjaunota grāmatvedības politika, tāpēc šis ir aktuāls jautājums uzņēmumā, kuram tiek meklēts risinājums. Bakalaura darba mērķis - pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvā regulējuma izpēti, identificēt uzņēmuma SIA “Adams” grāmatvedības politikas nepilnības un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai. Bakalaura darba izstrādes rezultātā, autore konstatēja virkni nepilnību pētāmā uzņēmuma grāmatvedības politikā un izstrādāja priekšlikumus to novēršanai.

In 2022, Adams Ltd has undergone changes on the basis of which it is necessary to update its accounting policy. The company plans to change the accounting computer program, the composition of the accounting staff has changed and a new law “Accounting Law” has come into force in the LR, as well as changes in the Cabinet regulations. For various reasons, the outsourced accounting company “Adams” does not have an updated accounting policy yet, so this is a current issue in the company for which a solution is sought. The purpose of the Bachelor's work - on the basis of research of the regulatory framework of the Republic of Latvia, to identify deficiencies in the accounting policy of the company SIA Adams and to develop proposals for elimination thereof. As a result of the Bachelor's work development, the author identified a range of gaps in the research company's accounting policies and developed proposals to address them.
Assessment of the accounting policy of the outsourced accounting company LLC "Adams"
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; sabiedrība ar ierobežotu atbildību; grāmatvedības politika; grāmatvedības politikas novērtējums; ārpakalpojuma grāmatvedība; Grāmatvedības likums