Mitrzemju apsaimniekošanas prakses un ainavas veidošanās Lādzēnu tīreļa apkārtnē - Alpa, Klinta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Mitrzemju apsaimniekošanas prakses un ainavas veidošanās Lādzēnu tīreļa apkārtnē” izvērtētas mitrzemju apsaimniekošanas prakses un ainavas veidošanās 20. gs. pirmajā pusē Lādzēnu tīreļa apkārtnē, ko ietekmējusi dažādu dabas un cilvēka faktoru mijiedarbība. Pētījuma ietvaros aplūkota mitrzemju apgūšanas vēsture un ietekme uz ainavu. Galvenais uzsvars darbā ir uz vietas studijām – pielietotas kamerālās metodes (kartogrāfisko materiālu analīze, kontentanalīze, vietvārdu un pēctecību analīze), kā arī veikti lauka darbi, kuros apzināta šī brīža situācija, lai iegūtu pēc iespējas vispusīgāku informāciju par Lādzēnu tīreļa apkārtnes mitrzemju ainavas vēsturi un attīstību.

The bachelor’s thesis “Wetland management and reclamation practices in the landscape of Lādzēnu Mire” evaluated wetland management practices and landscape development in the Lādzēnu Mire vicinity in the early 20th century that were affected by various natural and human factors. The research examined the history of wetland development and its impact on landscape. The main emphasis of this research was on desk-based case studies (analysis of cartographic material, content analysis, analysis of site names and succession) as well as field-work that surveyed the current situation in order to acquire well-rounded information on the history and development of Lādzēnu mire.
Wetland management and reclamation practices in the landscape of Lādzēnu Mire
Keywords: Ģeogrāfija; mitrzemes; Lādzēnu tīrelis; nosusināšana; ainavas pārmaiņas; mitrzemju apgūšana