Finanšu situācijas izvērtēšana SIA "Eskaro Latvija" un tās attīstības prognozes - Korniševa, Anna (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba mērķis ir veikt uzņēmumam SIA „Eskaro Latvija” finansiālās darbības analīzi ar mērķi, balstoties uz veikto pētījumu, izvērtēt iespējas, sniegt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai, kas palīdzētu uzņēmumam izdzīvot patreizējos ekonomiskajos apstākļos. Balstoties uz izvirzīto mērķi, tiek izvirzīti sekojoši uzdevumi - raksturot teorētiskos aspektus saistībā ar uzņēmējdarbības finansēšanas avotiem; apskatīt finanšu vadības lēmuma pieņemšanas galvenos punktus; veikt uzņēmuma SIA „Eskaro Latvija” uzņēmējdarbības iekšējās un ārējās vides raksturojumu; analizēt uzņēmuma SIA „Eskaro Latvija” finansu rādītājus; apkopot iegūto informāciju, veikt secinājumus un sniegt priekšlikumus sekmīgākās uzņēmējdarbības uzlabošanai. Darba pētījuma periods ir no 2006. gada 1. janvāra līdz 2008. gada 31. decembrim. Darba sagatavošanai tika izmantots plašs informācijas materiālu klāsts, ieskaitot oficiālus statistikas datus, iekšējos uzņēmuma datus, informāciju no grāmatvedības un vadību zinības grāmatām, apkopojumi no interneta. Bakalaura darbs izstrādāts latviešu valodā un ietver 8 tabulas, 3 attēlus un 2 pielikumus. Darba apjoms ir 73 lapas. Atslēgvārdi: finanšu analīze, konkurētspēja, finanšu koeficienti.

A bachelor work purpose is to execute an enterprise SIA „Eskaro Latvia” analysis of the financial action with the purpose of, leaning on the executed research, to estimate possibilities, to give suggestions enterprise action improvement, which help an enterprise to survive in the this economic circumstances. Leaning on the pulled out purpose, are pulled out followings tasks - to characterize the theoretical aspects in connection with entrepreneurial activity financing springs; to examine the financial guidance decision acceptance main points; to execute enterprise SIA „Eskaro Latvia” description of the entrepreneurial activity internal and external environment; to analyse enterprise SIA „Eskaro Latvia” finance pointers; to summarize the obtained information, to execute conclusions and to give suggestions improve of the most successful entrepreneurial activity. A work research period is from January, 2006. year 1. to 2008. year 31. december. A spacious choice of information materials was used work prepare, including official data of statistics, internal enterprise data, information from a book-keeping and zinibas of guidances books, generalizations from the internet. Bachelor work is produced in Latvian and contains 8 tables, 3 images and 2 appendixes. A work volume is 73 sheets. Keywords: financial analysis, competitives, financial coefficients.
JSC "Eskaro Latvija" financial situation evalution and development forecasts
Keywords: Ekonomika