Māsu darba motivācija reģionālajā slimnīcā - Špuraite-Lauga, Laila (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma - Māsu darba motivācija reģionālajā slimnīcā. Tēmas aktualitāte: LMA īstenotās māsu profesijas reformas pamatojumā, minētas pašreizējās māsu profesijas galvenās problēmas ir māsu trūkums, nepietiekama aprūpes kvalitāte un kompetenču neatbilstība ES kompetencēm. Minētās problēmas negatīvi rezultējas zemā māsas profesijas prestiža sabiedrībā. Māsu izglītība un veselības aprūpes prakses kvalitātes veicināšanā svarīgi ir māsu attieksme un motivācijas jautājumi. Darba mērķis: Izpētīt māsu darba motivāciju reģionālajā slimnīcā. Darba uzdevumi: 1. Avotu un literatūras analīze par iekšējo, ārējo motivāciju un motivācijas teorijām. 2. Analizēt māsu motivāciju B. Ņumenas teorijas kontekstā. 3. Pētniecības instrumenta izvēle un pētījuma veikšana. 4. Māsu motivācijas analīze reģionālajā slimnīcā. 5. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem formulēt secinājumus. Hipotēze: Māsas darba motivācijām nav izteiktas atšķirības starp māsas iekšējiem un darba vides motivātoriem. Pētniecības metode: Kvantitatīvs pētījums. Pētījuma instruments: Aptaujas anketa. Pētījuma rezultāti: Aptaujātas 99 māsas. Dominējošā ir ārējā motivācija, bet dominante nav izteikta. Pētījuma rezultāti apliecina, ka ārējā ir cieši saistīta ar iekšējo motivāciju. Darbs sastāv no 53 lapām, 31 attēla, secinājumiem un 2 pielikumiem. Atslēgvārdi: motivācija, iekšējā motivācija, ārējā motivācija, darba vide.

Bachelor's thesis topic - Motivation of nurses' work in a regional hospital. The topicality: In support of the reform of the nursing profession of The LMA, the main problems of the current nursing profession are shortages of nurses, insufficient quality of care. Misalignment of competences with EU competences. These problems lead negatively in a low-ranking society of the sister profession. Nursing education and promoting the quality of healthcare practice are important issues of nursing attitudes and motivation. Aim of research: To research the work motivation of nurses in a regional hospital. Research tasks: 1. Analysis of sources and literature on internal, external motivations and motivational theories. 2. Analysis the motivation of nurses in the context of the B. Neuman theory. 3. Selection of a research instrument and carrying out a study. 4. Analysis of nurses' motivation at a regional hospital. 5. On the basis of the results of the study, formulate conclusions. Research hypothesis: There is no marked difference between the motivation of a nurse's work and the motivators of the working environment. Research method: Quantitative study. Research instrument: survey questionnaire. Research results: 99 nurses surveyed. The predominant is extrinsic motivation, but the dominant hasn't been expressed. The results of the study show that extrinsic motivation is closely linked to intrinsic motivation. The work consists of 53 pages, 31 pictures, conclusions and 2 attachments. Keywords: intrinsic motivation, extrinsic motivation, work environemnt.
Motivation of nurses' work in the regional hospital
Keywords: Medicīna; motivācija; iekšējā motivācija; ārējā motivācija; darba vide