Nātrija diklofenaka kvantitatīva satura noteikšanas AEŠH metodes izstrādāšana un validēšana - Vladimirova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2018)
Nātrija diklofenaka kvantitatīva satura noteikšanas AEŠH metodes izstrādāšana un validēšana. Vladimirova D., darba vadītāji Vīksna A., konsultants Kopeika M.. Maģistra darbs, 69 lapaspuses, 13 attēli, 33 tabulas, 2 formulas, 33 literatūras avoti, 14 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā apskatīta informācija par “Ortofen” gela sastāvdaļām, nātrija diklofenaka kvantitatīvo saturu noteikšanās AEŠH, gāzes hromatogrāfijas un spektrofotometriskas metodēm Literatūras apskatā apkopotā informācija ietver laika periodu no 1924. līdz 2018. gadam, izmantojot datu bāzes ScienceDirect, Wiley Online Library, Espacenet. Maģistra darba ietvaros veikta nātrija diklofenaka kvantitatīvā satura noteikšanas metožu izstrāde un validācija ar AEŠH.

Development and validation of the quantitative HPLC method for Diclofenac sodium content determination. Vladimirova D., supervisors Vīksna A., consultant Kopeika M.. Master thesis, 69 pages, 13 pictures, 33 tables, 2 formulas, 33 references, 14 appendices. In Latvian. In the Master’s thesis information about components of “Ortofen” gel, quantitative HPLC, gas chromatography and spectrophotometric methods for diclofenac sodium content determination. Information about analysis methods of active substance has been explored. Literature review covers the period from 1924 to 2018 and compiles information found in the data bases ScienceDirect, Wiley Online Library, Espacenet. In the result of Master’s thesis methods for determination assay of diclofenac sodium with HPLC have been developed.
Development and validation of the quantitative HPLC method for Diclofenac sodium content determination
Keywords: Ķīmija; AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA (AEŠH); GELS; NĀTRIJA DIKLOFENAKS; ZIEDE; VALIDĒŠANA