GPS lietotņu un ierīču lietojamības analīze - Šumskis, Sandris (Latvijas Universitāte, 2018)
Pētot, ievācot informāciju un aprakstot darbu par tēmu “GPS lietotņu un ierīču lietojamības analīzi”, autors pētīja esošos pieejamos GPS navigāciju risinājumus, to lietošanu un tendences, aptaujājot ar anketas palīdzību iedzīvotājus. Maģistra darba izstrādē tika veikta arī sekundāro datu analīze. Balstoties uz iegūtajiem rezultātiem no aptaujāto cilvēku viedokļiem, un mūsdienu pieejamiem risinājumiem, tika veikts praktiskais darbs kā pētījums, kurā tika pārbaudīta navigācijas lietotņu un ierīču lietojamības analīze, kā arī dotas atsauksmes lietotņu izstrādātājiem par lietotājiem draudzīgāku, saprotamāku un ērti lietojamāku navigācijas lietotni vai ierīci tirgum.

Studying, gathering information and describing the work on "Usage analysis of GPS applications and devices", the author studied the existing available GPS navigation solutions, their use and trends by surveying the citizens. Analysis of the secondary data was also carried out in the development of the master's paper. Based on the results obtained from the views of people surveyed and today's available solutions, practical work was carried out as a study testing the usability analysis of navigation apps and devices and feedback to app developers for a more user-friendly, more understandable and easy-to-use navigation app or device for the market.
Usage analysis of GPS applications and devices
Keywords: Datorzinātne; GPS; Lietotnes; Navigācija; Pētījums