Svārstmigrācija un tās ietekme Olaines novadā - Muravjova, Kate (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Svārstmigrācija un tās ietekme Olaines novadā” tiek raksturoti Olaines novada iedzīvotāji, to izvietojums, ikdienas mobilitāte un iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte lokālā un reģionālā mērogā. Iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte ir iedzīvotāju pārvietošanās telpā un laikā. Mobilitāte ir viens no faktoriem, kas raksturo teritorijas attīstību un labklājības līmeni. Bakalaura darbā tiek aplūkota Olaines novada iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte un tās formas – migrācija un svārstmigrācija. Darba mērķis ir izvērtēt svārstmigrāciju un tās ietekmi Olaines novadā. Bakalaura darbā izmantots daudzveidīgs avotu klāsts, ieskaitot literatūras avotus, zinātnisko literatūru, par mobilitāti un tās formām, Olaines novada pašvaldības, LR Centrālās statistikas pārvaldes sociālekonomiskajiem procesiem Olaines novadā, autora veidotas apjautas rezultāti. Darbu veido ievads, materiāli un metodes, 4 nodaļas, secinājumi, izmantotā literatūra un pielikumi. Bakalaura darba pirmajā nodaļā definēts ģeogrāfiskās mobilitātes jēdziens un tā formas. Otrajā nodaļā aplūkots Olaines novada sociālekonomiskais raksturojums. 4. nodaļā apkopoti anketēšanas rezultāti un veikta to analīze.

In bachelor work "Commuting and impacts of commuting in Olaine district" are described residents of Olaine district, their location, daily mobility and geographical mobility of the population at local and regional level. Geographic mobility of population is the movement of residents in space and time. Mobility is one of the factors that characterize the development of territory and prosperity. In this Bachelor work are examined Olaine district population geographical mobility and its forms - migration and commuting. The aim of this work is to evaluate commuting and its impact in Olaine district. Bachelor's work used a varied range of sources, including literature, scientific literature on mobility and its forms, Olaine municipality, the Central Statistical Bureau data on the socio-economic processes in Olaine district, and by author created poll results. The work consists of introduction, materials and methods, 4 chapters, conclusions, bibliography and appendices. Bachelor thesis first chapter defines the concept of geographical mobility and its forms. The second chapter looks at the Olaine district socio-economic characteristics. Chapter 4 summarizes the survey results with an analysis.
Commuting and impacts of commuting in Olaine district
Keywords: Ģeogrāfija; Iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte; mobilitātes formas; svārstmigrācija; Olaines novads