SIA “WOLTEC” finanšu stāvokļa analīze laika posmā no 2016. Līdz 2019.gadam - Sausiņš, Raivis (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura mērķis bija veikt SIA “WOLTEC” saimnieciskās darbības finanšu analīzi un izstrādāt priekšlikumus finanšu rādītāju uzlabošanai.Darba mērķa sasniegšanai risināti šādi uzdevumi - izpētīt finanšu analīzes teorētiskos aspektus, uzņēmumu SIA “WOLTEC” finanšu pārskatu rādītāju analīzi, izvērtēt un izstrādāt priekšlikumus SIA “WOLTEC” finanšu rādītāju uzlabošanai. Galvenais secinājums – uzņēmumam SIA “WOLTEC” ir problēmas ar debitoru parādiem.Galvenie priekšlikumi – galvenokārt uzņēmumam ir jāstrādā ar debitoru parādiem, kas uzlabotu likviditātes, rentabilitātes un aprites rādītājus. Bakalaura darbs sastāv no 79 lappusēm, 28 attēliem, 28 tabulām, 5 pielikumiem un 25 izmantotiem literatūras avotiem.

The aim of the bachelor was to perform a financial analysis of the economic activity of company “WOLTEC” and to develop proposals for the improvement of financial indicators.To achieve the goal of the work, the following tasks have been solved: to study the theoretical aspects of financial analysis, analysis of financial statements of company “WOLTEC”, to evaluate and develop proposals for the improvement of company “WOLTEC” financial indicators.The main conclusion is that the company “WOLTEC” has a problem with receivables, which need to be done improvements.The main proposals – the company must work on receivables to improve liquidity, profitability un turnover.The bachelor's thesis consists of 79 pages, 28 figures, 28 tables, 5 attachments and 25 literature sources.
Analysis of the financial position of SIA WOLTEC in the period from 2016 to 2019 years
Keywords: Ekonomika; likviditāte; rentabilitāte; līdzekļu aprite; horizontālā analīze; vertikālā analīze