Informācijas speciālists: mūsdienu kompetenču modeļi - Narbuta, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēmas nosaukums: Informācijas speciālists: mūsdienu kompetenču modeļi. Pētījuma mērķis: Izpētīt un salīdzināt trīs tipu - skolu bibliotēku, publisko bibliotēku un akadēmisko bibliotēku bibliotekāru kompetences. Pētījuma metodes: Intervija- intervējot informācijas speciālistus un noskaidrojot viņu viedokļus par darbā pētīto jautājumu. Aptauja –informācijas speciālistu aptauja, lai noskaidrotu viņu kompetences līmeni, ka arī pārdomas par savu profesiju. Pētījuma rezultāti: Darba rezultātā darba mērķis tika sasniegts un visi trīs bibliotēku tipi tika salīdzināti, identificējot gan kopējo, gan atšķirīgo viņu kompetencēs. Darbam izvirzītā hipotēze apstiprinājās daļēji, jo, pēc darba autores domām, secinājums ir tāds, ka , lai pilnībā apstiprinātu hipotēzi, ir nepieciešams veikt padziļinātāku pētījuma jautājuma izpēti, vairāk pētot, kā jaunās kompetences strādā bibliotekāru ikdienā. Atslēgvārdi: informācijas speciālists, bibliotekārs, kompetenču modelis, prasmes.

Bachelor's thesis topic title: Information specialist: modern competence models. The purpose of the research: To investigate and compare the competences of librarians of three types - school libraries, public libraries and academic libraries. Research methodology: Interview - interviewing information specialists and finding out their opinions on the issue studied in the work. Survey – a survey of information specialists to find out their level of competence, as well as reflections on their profession. Research results: As a result of the work, the goal of the work was achieved and all three types of libraries were compared, identifying both the common and the different in their competences. The hypothesis proposed for the work was partially confirmed, because, according to the author of the work, the conclusion is that, in order to fully confirm the hypothesis, it is necessary to conduct a more in-depth study of the research question, studying more how the new competencies work in the daily life of librarians. Keywords: information specialist, librarian, competency model, skills.
Information specialist: modern competence models
Keywords: Bibliotēkzinātne; informācijas speciālists; bibliotekārs; kompetenču modelis; prasmes