Teātris Viljama Šekspīra lugās - Burļuka, Oksana (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba nosaukums ir „Teātris Viljama Šekspīra lugās”. Šī darba mērķis ir atrast teātra elementus Šekspīra darbos un atklāt teātra lomu Šekspīra komēdijas „Liela brēka maza vilna”, „Sapnis vasaras naktī” un „Dots pret dotu”. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām. Darba teorētiskajā informācijā ir aprakstīta autora biogrāfija un svarīgākā informācija viņa radošajā daiļradē un teātra loma darbos, bet praktiskā daļa ir veltīta Šekspīra lugu analizei un kopējo un atšķirīgo īpatnību atklāšanai viņa darbos ” Liela brēka maza vilna”, „Sapnis vasaras naktī” un „Dots pret dotu”.

The title of the present Bachelor Theses is “Theatre in William Shakespeare’s Plays.” The purpose of the paper is to find the elements of the theatre in Shakespeare’s plays and to develop the role of theatre in Shakespeare’s comedies “Much Ado About Nothing”, “Midsummer Night’s Dream” and “Measure for Measure”. This research consists of two parts. The theoretical part of the paper includes biographical information about the author and the main issues of his creative work and role of the theatre in it, while the practical part is dedicated to the analyses of Shakespeare’s comedies “Much Ado About Nothing”, “Midsummer Night’s Dream” and “Measure For Measure”, developing the elements of common and different features of these plays.
Theatre in William Shakespeare's Plays
Keywords: Filoloģija