De incertitvdine rervm hvmanarvm : discvrsvs theologicus, ethicus, historicus [De incertitudine rerum humanarum] - Ciegler, Georg; Cieglerum, Georgium; Cīglers, Georgs; Hilchen, David; Hilhens, Dāvids; Chyträus, David; Hitrejs, Dāvids (Mollyn Nicolas, 1598)
Teoloģiski ētiskais, vēsturiskais traktāts “Par cilvēcisko lietu nepastāvību” iesākas ar veltījumu dažādiem Rīgas rātskungiem. Par savstarpējo apmaiņu ar laipnībām var uzskatīt Dāvida Hilhena vēstuli grāmatas autoram un savukārt Georga Cīglera sacerēto dzeju par godu D. Hilhenam. G. Cīglers nopublicējis savā grāmatā arī Rostokas zinātnieka, vēsturnieka Dāvida Hitreja vēstuli autoram. Hitrejs raksta, ka neraugoties uz redzes problēmām, esot iepazinies ar G. Cīglera grāmatu (grāmata iznāca 1598 un 1599 gadā). Pazemīgie veltījumi ietekmīgām personām ieviesās arī tāpēc, ka sacerētāji tādējādi kompensēja trūkstošo autora honorāru, jo bagātie patricieši parasti parādā nepalika. Eksemplāriem atšķirīgi iesējumi. Titullapa ar ornamentālu rāmi. Tekstā vinjetes. Apraksta avots: Zanders O. Tipogrāfs Mollīns un viņa laiks. Rīga : Zinātne, 1988.
De incertitudine rerum humanarum : discursus theologicus, ethicus, historicus
Par cilvēcisko lietu nepastāvību
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Seniespiedumi. 16. gs.; Altdrucke. 16. Jh.; reliģiskā rakstniecība; religiöses Schrifttum; teoloģiski traktāti; theologische Traktate; Rīgas humānisti. 16. gs.; Rigaer Humanisten. 16. Jh.; neolatīniskais mantojums; neolateinischer Nachlass; daiļliteratūra; schöne Literatur; mirāle; Moral; vēsturiskā literatūra; historische Literatur; Hilchen David (1561-1610); Hilhens Dāvids (1561-1610); Chyträus David (1530-1600); Hitrejs Dāvids (1530-1600); Ciegler, Georg (1551–1633); Cīglers Georgs (1551–1633); ētika; Ethik