Demonstrējumi 9. klases fizikas temata “Elektromagnētisko viļņu lietojums” apguvē - Mežapuķe, Elmārs (Latvijas Universitāte, 2022)
Demonstrējumi 9. klases fizikas temata “Elektromagnētisko viļņu lietojums” apguvē. Mežapuķe E., darba vadītāja Dr.Phys. Inese Dudareva,. Bakalaura darbs, 59 lappuses, 46 attēli, 9 tabulas, 9 pielikumi, 27 literatūras avoti. Darba mērķis ir darbības pētījumā izzināt demonstrējuma kā metodes izmantošanas priekšrocības un trūkumus 9. klases fizikas temata “Elektromagnētisko viļņu lietojums” apguvē. Literatūras apskats ir veikts par demonstrējumu veidiem un to ietekmi uz skolēna mācību procesa efektivitāti. Apkopoti pieejamie resursi latviešu valodā. Pētnieciskajā daļā aprobēti demonstrējumi 9. klases fizikas tematā “Elektromagnētisko viļņu lietojums”. Apkopojot rezultātus, var secināt, ka šādi organizēts mācību process, kurš sevī ietver demonstrējumus, pilnveido skolēnu spēju apgūt abstraktus jēdzienus un sekmē skolēnu interesi un uzmanību saistībā ar mācību procesu

Demonstrations in 9th grade physics topic "Use of electromagnetic waves" Mežapuke E., supervisor Dr.Phys. Inese Dudareva, Bachelor thesis, 59 pages, 46 images, 9 tables, 9 appendices, 27 literature sources. The aim of the work is to find out the advantages and disadvantages of using the demonstration as a method in the learning of the of the 9th grade physics topic "Use of Electromagnetic Waves”. A literature review has been conducted on the types of demonstrations and their impact on the effectiveness of the student's learning process. Summarized available resources in Latvian. Demonstrations of the 9th grade physics topic "Use of Electromagnetic Waves" have been approved in the research part. Summarizing the results, it can be concluded that such organized learning processes, which include demonstrations, improve students' ability to learn abstract concepts and promote students' interest and attention in connection with the learning process.
Demonstrations in 9th grade physics topic "Use of electromagnetic waves"
Keywords: Pedagoģija; 9.Klase; Elektromagnētisko viļņu (EMV) lietojums; Demonstrējumi; Fizika