AS "Latvijas balzams" finanšu analīze un novērtējums - Zelča, Snežana (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbā tiek veikta AS "Latvijas balzams" finanšu analīze un novērtējums. Darba mērķis ir uz finanšu pārskatu pamata veikt AS „Latvijas balzams” finanšu analīzi un novērtējumu, salīdzināt uzņēmuma finansiālo stāvokli ar uzņēmuma konkurentu AS „Cēsu alus”, kā arī izstrādāt priekšlikumus AS „Latvijas balzams” finanšu situācijas uzlabošanai. Darba gaitā tika izmantoti AS „Latvijas balzams” un AS „Cēsu alus” finanšu pārskati, periodā no 2009. gada līdz 2011. gadam, LR normatīvo aktu regulējumi un citi literatūras avoti, darba nobeigumā izstrādāti secinājumi. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām un ietver 64 lapas, 27 formulas, 19 attēlus, un 11 tabulas. Pirmā nodaļa sastāv no divām apakšnodaļām un ietver finanšu analīzes teorētisko bāzi. Otrā nodaļa sastāv no četrām apakšnodaļām, ietver teorētisko informāciju par finanšu pārskatu koeficientu analīzi. Trešā nodaļa sastāv no piecām apakšnodaļām un ietver AS „Latvijas balzams” finanšu pārskatu koeficientu analīzi un novertējumu. Ceturtā nodaļa ietver AS „Latvijas balzams” un konkurenta AS „Cēsu alus” galveno finanšu rādītāju analīzi un novērtējumu. Diplomdarba atslēgvārdi- finanšu analīze, rentabilitāte, likviditāte, aprite.

In diploma paper is analysed and evaluated financial situation of "Latvijas balzams" Plc. Diploma paper aims to analyse financial performance of “Latvijas balzams” Plc, and compare it against its main competitor “Cēsu Alus” Plc. Also diploma paper aims to develop proposal and allocate a suitable guidelines for the “Latvijas balzams” Plc to improve its current financial situation. During completion process of the diploma paper was used past financial overview of "Latvijas balzams" Plc, changes in governmental regulations and social factors which could influence "Latvijas balzams" financial performance from year 2009 till year 2011. Diploma paper is divided in four parts and contains 64 pages, 27 formulas, 19 images and 11 tables. First part is made of two subheadings and contains theoretical part of the financial analysis. Second part is divided in four subheadings and contains theoretical information of ratio analysis. Third part is divided in 5 subheadings and contains financial overview, ratio analysis and its evaluation. Fourth part contains “Latvijas balzams” Plc and “Cēsu Alus” Plc main financial data analysis and evaluation. Diploma paper key words- financial analysis, profitability, liquidity, turnover.
Financial analysis and evaluation of the "Latvijas balzams" Plc
Keywords: Ekonomika