Nelikumīgas medības - Zelča, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2011)
Nelikumīgas medības tiek regulētas 1998.gada 17.jūnija Krimināllikuma 112.pantā un 1984.gada 7.decembra Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80.pantā, tāpēc tika noskaidrota atšķirība šajos regulējumos. Veicot Krimināllikuma 112.panta juridisko analīzi noskaidrots nelikumīgu medību objekts, objektīvās pazīmes, subjekts un subjektīvās pazīmes. Tā kā dažādās valstīs šī noziedzīgā nodarījuma regulējums atšķiras, tika noskaidrots Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Austrijas regulējums. Darba mērķis iepazīties ar nelikumīgu medību regulējumu Latvijā un ārvalstīs. Veikt Krimināllikuma112.panta analīzi.

Illegal hunting is subject of, 17. June 1998., Criminal Code Article 112. and 7. December 1984. Administrative offence code Article 80, therefore was carified the difference in these regulations. Managing Criminal Code Article 112. legal analysis found illegal huntings object, objective signs, subject andsubective signs. As the various countries of this criminal offence framework are different, I analyzed German, Lithuania, Estonia, Russia and Austria framework. Work aim is to learn about illegal hunting`s regulation in Latvia and abroad. Manage Criminal Code article 112. analysis.
Illegal hunting
Keywords: Juridiskā zinātne