5-6 gadus vecu bērnu iztēles veicināšana ar dabas materiāliem pašizpausmē mākslā - Ozola, Linda (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbu „5-6 gadus vecu bērnu iztēles veicināšana ar dabas materiāliem pašizpausmē mākslā” autore Linda Ozola veica ar mērķi noskaidrot 5 - 6 gadus vecu bērnu iztēles veicināšanas iespējas pašizpausmē mākslā, izmantojot dabas materiālus. Darba pirmajā nodaļā veikts iztēles un 5-6 gadus vecu bērnu raksturojums un noskaidrota iztēles nozīme 5 – 6 gadus vecu bērnu attīstībā, kā arī noskaidrotas iztēles rosināšanas iespējas. Otrajā nodaļā analizēta dabas materiālu izmantošana pedagoģiskajā procesā un radošās darbības procesā. Trešajā nodaļā tika veikts pētījums par dabas materiālu izmantošanu iztēles veicināšanā daudzveidīgā pedagoģiskā procesā un tika veikta iegūto datu apkopošana un analīze. Darbs sastāv no 35 lappusēm( bez pielikumiem). Darbā ir iekļauti 16 attēli, 2 tabulas, izmantoti 18 informācijas avoti, pievienoti 2 pielikumi. Atslēgvārdi. Iztēle, radošums, pirmsskolas vecumposms, dabas materiāli

Author Linda Ozola caried out the qualification work „Imagination promotion of 5 - 6 years old children with natural materials in self-expression in art” with aim of clarifying the possibilities of encouriging 5 – 6 years - old children’s imagination in self - expression in art using nature materials. In the first chapter of work, the caracteristics of imagination and 5 – 6 years old children were made and the importance of imagination in the developement of 5 – 6 year-old children was clarified, as well as the posibilities of stimulating imagination were clarified. The second chapter of work analyzes the use of natural materials in pedagogical process and the process of creative activity. In third chapter, a study was conducted on the use of natural materials in the promotion of imagination in diverse pedagogical process, and the collection and analysis of obtained data was carried out. The work consists of 35 pages (without appendices). The work includes 16 images, 2 tables, used 18 sources of information, added 2 appendices. Keywords: Imagination, creativity, preschool age, natural materials
Imagination promotion of 5-6 years old children with natural materials in self-expresion in art
Keywords: Izglītības zinātnes; Iztēle; radošums; pirmsskolas vecumposms; dabas materiāli