Uztura ieradumi māsām - Baranovska, Valentina (Latvijas Universitāte, 2008)
Katra cilvēka lielākā vērtība ir veselība, kuras pamatā ir vairāki faktori, tai skaitā mērena fiziskā slodze, pareizs uzturs, atturēšanās no smēķēšanas un pārmērīgas alkohola lietošanas. Šobrīd veselīgam uzturam māsas darba vidē netiek veltīts pietiekami liels atbalsts. Slimnīcas praktizējošās māsas strādā 12 stundu darba dienu. Atkarībā no specialitātes var piemērot darba norisē atpūtas pauzes uztura uzľemšanai, bet par to tiek maz domāts. Darba slodze, nogurums, uztura trūkums ir faktori, kas var ietekmēt māsas veselību. Bakalaura darba tēma ir “Uztura ieradumi māsām”. Darba mērķis: noteikt medicīnas māsu uztura ieradumus un attieksmi pret veselīgu uzturu. Pētniecības daļā izmantota kvantitatīvā metode. Hipotēze: medicīnas māsas darba režīms neļauj pilnvērtīgi ievērot veselīga uztura ieradumus darba laikā. Izanalizējot pētījuma rezultātus, hipotēze apstiprinājās.

Biggest value of any person is health which is based on several factors, including moderate physical load, proper food, and withdrawal from smoking and excessive use of alcohol. For the moment in nurses` working environment there is insufficient support for healthy eating. Hospitals practitioner nurses work 12 hour working day. Depending on specialty during work it is possible to find pauses for eating, but it is not thought through well enough. Work load, exhaustion, lack of food can affect nurses` health. Theme of bachelor’s work is “Eating habits of nurses”. Target of work: to detect eating habits of nurses and their attitude towards healthy food. In research part is used quantitative method. Hypothesis: work regime of nurses doesn’t allow observing healthy eating habits during time of work. After analysis of research this hypothesis was affirmed.
Eating habits of nurses
Keywords: Medicīna